Jak pečovat o pleť po opalování a dovolené

I když pokožku jistě chráníte přípravky s SPF ochranou, po dnech strávených na slunci může být přesto kůže podrážděná či vysušená. Poradíme vám, jak nastartovat pleť po dovolené, abyste ji zklidnili a doplnili potřebnou hydrataci a výživu.

Nadměrné vystavení pokožky slunečnímu záření může vést k různým problémům s pletí, jako je hyperpigmentace, dehydratace, mdlost, matný a nerovnoměrný tón, ztráta pevnosti nebo vznik jemných linek a vrásek. Je proto důležité pokožku chránit a po dovolené jí dopřát extra porci péče, aby byla opět zářivá, hydratovaná a navrátili jste jí mladistvý a rovnoměrný vzhled.

Co pomáhá na pigmentové skvrny po opalování

Ne vždy se povede, že sluneční paprsky během dovolené opálí pokožku rovnoměrně do krásného bronzového odstínu. Nezřídka v létě dochází k nechtěné hyperpigmentaci a vytvoří se hnědé skvrnky anebo se objeví nerovnoměrný tón pleti. Prevencí je používání krémů s SPF ochranou a antioxidanty, ale i přes veškerou snahu se mohou pigmentové skvrny objevit. Zbavit se jich můžete díky rozjasňujícímu přípravku na pigmentové skvrny nebo produktům se složkami, které prokazatelně snižují hyperpigmentaci. Patří mezi ně například vitamin C. Volte však stabilní a nedráždivé formy vitaminu C, jako je třeba ester vitaminu C.

Naše tipy:

Omorovicza Rozjasňující denní sérum s vitamínem C

Rozjasňující pleťové sérum obsahuje vysoce stabilní vitamín C, který sjednocuje nerovnoměrný tón pleti a zajišťuje vysokou antioxidační ochranu. Kyselina hyaluronová dodává hydrataci.

 

Lokální péče proti pigmentovým skvrnám Perricone MD

Obsahuje tři formy vitaminu C, včetně patentovaného esteru vitaminu C. Nanáší se přímo na pigmentové skvrny, které pomáhá zmírňovat.

Vrásky po opalování: Jak navrátit pokožce pevnost a mladistvost?

Sluníčko způsobuje nejen hyperpigmentaci, ale může zapříčinit i vznik vrásek. Pokud se u vás objevily jemné linky, zvažte použití přípravků, které obsahují složky zaměřené na obnovení kožní bariéry, hydrataci a posílení kolagenu pro pevnější a hladší pleť.

Náš tip:

Královské pečující pleťové sérum Omorovicza

Díky obsahu středomořských mikrořas viditelně redukuje vrásky, bioaktivní složky intenzivně stimulují syntézu kolagenu a tím zabraňují stárnutí pleti a udržují vyrovnanou kožní bariéru. Je vhodný i pro pleť náchylnější k podráždění.

Dopřejte pleti zklidnění

Protože po létě může být pokožka podrážděná a citlivá, používejte jemné nedráždivé produkty, které jsou k ní šetrné. Zároveň vsaďte na zklidňující přípravky, které umí redukovat zarudnutí a namáhanou pokožku obnovit, aby byla opět zářivá.

Naše tipy:

Hydratační esence Omorovicza

Po vyčištění naneste na pleť jemnou esenci, která obnovuje rovnováhu pokožky a neutralizuje bakterie. Intenzivně hydratuje a vyživuje, chrání před vnějšími vlivy a dodává pleti svěžest a jas.

 

Zklidňující a hydratační sérum Lancer

Účinný koktejl složek, jako je kyselina hyaluronová, peptidy, výtažek z aloe, mořský komplex a další, dokáže pokožku zklidnit a zregenerovat, redukovat zarudnutí a hydratovat.

Myslete na celé tělo: Proč používat tělové mléko po opalování?

Nejen vaše pleť, ale také pokožka celého těla si zaslouží po náročných dnech strávených na slunci dostatečnou péči a zejména hydrataci těla. Vsaďte proto na tělové mléko po opalování se zklidňujícími složkami, jako je aloe vera, a látkami, jež dokáží účinně hydratovat sluncem vysušenou kůži.

 

Péče o pleť po létě: 3 kroky k regeneraci pleti po dovolené

1. Detoxikace pleti po létě: Dopřejte pokožce hloubkovou očistu

Každodenní čištění pleti je zejména v létě základem beauty rutiny, jelikož se v pokožce usazují nečistoty, make-up i opalovací krémy. Přebytečná mastnota a ucpané póry mohou zapříčinit vznik akné, anebo roztahovat stěny pórů, které ztrácejí svou pružnost a jsou časem viditelné. Po návratu z dovolené však pleti dopřejte ještě extra péči v podobě peelingu. Vyhněte se nešetrnému fyzikálnímu peelingu, protože pokožka může být po opalování citlivá. Raději vsaďte na jemnou exfoliaci, například za pomoci produktů s kyselinou mléčnou či kyselinou salicylovou.

Náš tip:

Intenzivní tonikum pro vyhlazení pórů Perricone MD

Dokonale vyčistí pleť od odumřelých buněk, přebytečné mastnoty a minimalizuje rozšířené póry. Směs DMAE, komplexu mědi a kyseliny salicylové udržuje pleť čistou, matnou a sjednocenou.

2. Obnovte svou pokožku díky pleťové masce

Hloubkově vyčistit pleť vám pomůže také detoxikační maska, která uvolní póry, odstraní nečistoty a absorbuje přebytečnou mastnotu. Masky na obličej vám pomohou pleť také hydratovat a rozjasnit po spálení, minimalizovat sluneční skvrny nebo vyhladit nerovnosti, aby se vaše pokožka zotavila z letních nástrah, jako jsou sluneční paprsky, písek a opalovací krémy.

Náš tip:

Výživná rehydratační maska Lancer

Stop suché pokožce! Dopřejte pleti intenzivní hydrataci a obnovení hydratační bariéry díky biopeptidu a vitamínu B3. Redukuje jemné linky a vrásky a zanechává pokožku vypnutou a zářivou.

 

Intenzivní gelová maska Perricone MD

Peptidy bojují proti viditelnému úbytku kolagenů a vyhlazují vrásky, zatímco fosfolipidy a omega kyseliny 3, 6 a 9 posilují ochrannou bariéru pleti. Výsledkem je okamžitá intenzivní hydratace a jemná, hladká a pružná pokožka.

3. Doplňte hydrataci a podpořte lipidovou bariéru

V létě působí na pleť řada faktorů, které odvádějí vlhkost z pokožky. Jedná se nejen o slunce, ale také slanou vodu, chlór v bazénu, klimatizaci a další. Po návratu z dovolené proto přidejte do každodenní pleťové rutiny vysoce hydratační kosmetické produkty, které nejen doplní vlhkost, ale také pomohou obnovit lipidovou bariéru, která může být zmíněnými vnějšími vlivy narušena. Na podzim můžete pak vyměnit lehké krémy na bázi pleťového mléka či gelu za bohatší hydratační produkty s hutnější konzistencí. Pro ještě více hydratace doplňte do své rutiny oleje obsahující zvláčňující látky či pleťové mlhy, po nichž můžete sáhnout kdykoliv během dne, když budete mít pocit suchosti pokožky.

Tipy pro okamžitou hydrataci

Osvěžující mlha na obličej Omorovicza

Pleťová voda ve spreji poskytuje okamžitou hydrataci a osvěžení kdykoliv během dne. Navíc krásně voní po růžích a pomerančích.

 

Harmonizační pleťová mlha Pestle & Mortar

Obličejová mlha hydratuje a regeneruje. Díky směsi irského magnézia, aminokyselin a přírodních extraktů pokožku revitalizuje, zklidňuje a chrání před znečištěním vnějšími vlivy a volnými radikály.

Nezapomeňte na…

  • Oční okolí: Jemná kůže kolem očí je obzvlášť náchylná ke spálení, vysoušení a vzniku vrásek. Chraňte ji dostatečně velkými slunečními brýlemi s UV ochranou a o oční okolí pečujte za pomoci speciálního séra a krému, které jsou určeny pro tuto citlivou oblast.
  • Oblast krku a dekoltu: Na tyto partie se často zapomíná, přitom je zde také jemná kůže se sklony k tvorbě vrásek. Použijte proto specializovaný krém na krk a dekolt.
  • SPF ochranu i po dovolené: Myslíte si, že po návratu z dovolené už není třeba chránit pleť před sluncem? Omyl, UV záření působí negativně na pokožku nejen u moře, ale i v našich zeměpisných šířkách, a proniká i za mraky. Svůj krém s SPF proto používejte i nadále.
  • Opatrné zavádění nových produktů: Pokud se rozhodnete vyzkoušet produkty s novými účinnými látkami, nedělejte velké změny najednou, protože po létě vysušená pokožka může být citlivější.