Vyčarujte bronzovou pokožku díky samoopalovacímu krému

Jaký samoopalovací krém vybrat a jak jej nanášet, abyste docílili přirozeného opáleného odstínu bez šmouh a skvrn? Podívejte se na naše tipy!

 

Bronzová pokožka snadno a rychle: Jak na samoopalování

Už nepotřebujete vrstvy krycího make-upu, stačí krásně opálená pleť. Té můžete dosáhnout, aniž byste museli dlouhodobě vystavovat kůži škodlivému UV záření. Díky samoopalovacím přípravkům docílíte přirozeného ztmavnutí, a to i v případě, že jste světlý fototyp. Jak ale tyto produkty správně aplikovat, aby byl výsledek přirozený, bez šmouh, a ještě jste jako bonus pokožce dopřáli hydrataci a péči? Máme pro vás 7 skvělých tipů, jak na samoopalování.

Jak funguje samoopalovací krém

Za zbarvení pokožky může látka zvaná dihydroxyaceton, kterou ve složení samoopalovacích přípravků najdete často pod značkou DHA. Působí ve svrchní vrstvě pokožky, kde reaguje s aminokyselinami a vytvářejí se pigmenty, jež barví pokožku.

Nejlepší samoopalovací krém na obličej

Na obličej používejte jiný samoopalovací krém než na tělo, protože kůže na tváři je mnohem citlivější než na jiných partiích. Tvář se opaluje jinak než zbytek těla, jelikož je kvůli vyššímu pH o něco tmavší. Samoopalovací krémy jsou známy již od poloviny minulého století, ale moderní přípravky se velmi zlepšily. Obsahují méně DHA a přidávají se hydratační složky jako je kyselina hyaluronová, takže pleť získává přirozený odstín, a přitom zůstává krásná a hydratovaná. 

Naše tipy:

Samoopalovací emulze na obličej Omorovicza Face Glow

Emulze obsahuje vitamín C s projasňujícím účinkem a jojobový, meruňkový a švestkový olej. Díky této účinné směsi je pleť nejen přirozeně opálená a zářivá, ale také hydratovaná a sametově hladká.

Samoopalovací emulze na tělo a obličej Omorovicza Glam Glow

Poskytuje pleti přirozené zlaté opálení a díky oleji ze švestkových jader a jablečnému pektinu se postará o pružnost, hydrataci a vláčnost pokožky.

 

7 tipů, jak nanášet samoopalovací krém

  • Připravte pleť na samoopalování za pomoci exfoliace, při níž zbavíte pokožku odumřelých buněk a vyhladíte její povrch. Díky tomu bude opálení rovnoměrné.
  • Nanášejte samoopalovací přípravek vždy na důkladně vyčištěnou a odlíčenou pleť, předejdete tím tvorbě šmouh a skvrn.
  • Aplikujte samoopalovací přípravek i na krk a dekolt, abyste neměla tmavou „masku“, ale docílila jste přirozeného vzhledu.
  • Pokud máte tmavé kruhy pod očima, nepoužívejte samoopalovací přípravky v okolí očí, jelikož je opálení ještě více zvýrazní.
  • Neaplikujte samoopalovací krém na oblast obočí, protože velmi saje a vznikly by zde tmavé skvrny.
  • Po aplikaci si důkladně umyjte ruce, abyste zamezili nežádoucímu ztmavnutí dlaní.
  • Opalujte postupně: Pro přirozené opálení postupujte pozvolna, abyste měli kontrolu nad tím, jak moc ztmavnete. Ideální jsou samoopalovací kapky, které se přidávají do běžného hydratačního krému či séra. Podle počtu kapek můžete regulovat sílu opálení dle vlastní preference.

Náš tip:

Samoopalovací pleťové sérum Pestle & Mortar Glow Drops

Samoopalovací koncentrované pleťové sérum je obohacené o 2% kyselinu hyaluronovou, proto nejen sjednocuje tón pleti a dodává jí opálený vzhled, ale zároveň hydratuje a udržuje vlhkost v pokožce. Stačí smíchat pár kapek s vaším oblíbeným hydratačním krémem a rovnoměrně nanést na obličej. Můžete jich použít 1–8 podle toho, jak intenzivní opálení si přejete vytvořit.

Jak dlouho vydrží samoopalovací krém

Je důležité si uvědomit, že samoopalovací krém působí pouze na povrchové vrstvy pokožky. A protože se pokožka časem přirozeně zbavuje své svrchní vrstvy, zhruba do týdne začne opálení blednout, pokud nebude obnovováno. Což je ale i dobrá zpráva pro případ, že se samoopálení nezadaří podle vašich představ.

Co dělat, když se samoopalování nepovede?

Při použití kvalitního samoopalovacího přípravku a zachování správného postupu by nemělo dojít ke vzniku tmavých pruhů, skvrn či šmouh. Pokud se tak ale z jakéhokoliv důvodu stane, nemusíte panikařit. Jak již bylo řečeno, díky výměně kožních buněk bude vaše tvář vypadat za týden mnohem lépe. Tento proces můžete urychlit exfoliací – například zařazením kyselého tonika do pleťové rutiny, díky kterému se odumřelé kožní buňky odlupují a odhalují čistou a zdravou pokožku. Volte jemné a šetrné přípravky, například s kyselinou mléčnou, která nejen exfoliuje, ale také hydratuje. Při večerní rutině používejte také double cleansing – dvojí čištění.

Nezapomínejte i nadále používat krém s SPF ochranou

Je pouhým mýtem, že opálená pokožka již nepotřebuje žádnou SPF ochranu – a o bronzové pokožce zbarvené za pomoci samoopalovacího přípravku to platí jakbysmet. Proto i když vám kůže zhnědne, nezapomínejte přes den používat produkty s SPF ochranou. Krém s SPF naneste jako poslední krok ranní rutiny před aplikací make-upu.

 

Naše tipy:

Hydratační a rozjasňující pleťový krém s SPF 50 Pestle & Mortar

Pleťový krém obsahuje vysoce účinnou širokospektrální ochranu s SPF 50 PA+++, která na pleti vytváří neviditelný štít proti UVA a UVB záření. Díky lehké textuře se snadno vstřebává a nezanechává bílé stopy. Je vhodný pro všechny typy pleti, včetně citlivé nebo mastné pleti s nedokonalostmi.

Ochranný krém se švestkovým olejem Le Prunier s SPF 31

Nejen, že tento krém zajistí minerální ochranu před UV paprsky, ale také díky švestkovému oleji bohatému na antioxidanty chrání pokožku před znečištěním, modrým světlem a volnými radikály. Hloubkově hydratuje a napomáhá předcházet vzniku vrásek.

Pleťový krém s SPF 30 Omorovicza Mineral UV Shield

Chrání pleť před UVA a UVB zářením a díky lehké textuře se rychle vstřebává, neucpává póry, nedráždí pokožku, zmatňuje a kryje nedokonalosti. Obsahuje vitamin C, který rozjasňuje a sjednocuje nerovnoměrný tón pleti.

Tónovací hydratační a zpevňující krém na obličej Perricone MD s SPF 30

Díky lehkému tónování dodá vaší pokožce přirozený odstín, současně ji chrání před škodlivými účinky UV záření, hydratuje a rozjasňuje. Kromě minerální sluneční ochrany obsahuje také kyselinu alfa lipoovou, která snižuje výskyt vrásek a rozšířených pórů, a candeia trea komplex, který zklidňuje a udržuje vlhkost pokožky.